Građanska akcija sadnje u parku 13. jul na Cetinju

Forum MNE je, u saradnji sa Sekretarijatom za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine i Javim komunalnim preduzećem Prijestonice Cetinje, u subotu, 08.06.2013. godine, realizovao veliku građansku akciju sadnje na Cetinju. Akcija je realizovana u parku 13. jul.

Tom prilikom je zasađeno 80 višegodišnjih sadnica lipe, jasena i divljeg kestena visine 2-3 metra. Akciju su otvorili gradonačelnik Prijestonice, gdin Aleksandar Bogdanović i direktorka Foruma MNE, gđa Elvira Hadžibegović Bubanja.

Predstavnici Javnog komunalnog preduzeća Prijestonice su demonstrirali sadnju kako bi prisutni mladi ljudi i građani mogli da nauče i uključe se direktno u akciju. Prvo stablo zasadio je gradonačelnik Prijestonice.

 

Važno je naglasiti da su donacije za sadnice prikupljene isključivo od biznis sektora, institucija, privrednika i građana, kao i putem platnih terminala Europaymenta. Donacije su uputili: Crnogorska komercijalna banka AD Podgorica, Erste bank AD Podgorica, Investiciono razvojni fond, Interproduct, Monteput, Telemont, Uniprom pekara, Institut za crnogorski jezik i književnost, Dormeo, Skupština Crne Gore, Martex, Bombeton, Stadion d.o.o, Montenegro Adventures turistička agencija.

NVO Forum MNE projekat Mladi za zelenu Crnu Goru realizuje uz finansijsku podršku Fonda braće Rokfeler, a u partnerstvu sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, kao i Centrom za stručno obrazovanje.

Slične akcije će se nastaviti i tokom sljedeće dvije godine.

akcijama, izdvajamo veliku podršku u donacijama Crnogorske komercijalne banke i Erste banke.

Predložite opštinu za građansku akciju sadnje

Ulcinj - 14.3%
Bar - 57.1%
Herceg Novi - 28.6%

Postavi pitanje

Galerija