Uspješno realizovana akcija sadnje u Kotoru!

 

U sklopu projekta Mladi za zelenu Crnu Goru, Forum MNE u partnerstvu sa opštinom Kotor i Javnim komunalnim preduzećem iz Kotora, a uz finansijsku podršku Rockefeller Brothers fonda, organizovao je građansku akciju sadnje, koja je uspješno realizovana u subotu, 30. Novembra, u gradskom parku u Kotoru.

 

sadnjakotor1Toga dana zasađeno je 75 sadnica, a akciju je otvorila gradonačelnica Kotora, gđa Marija Maja Ćatović, koja se zahvalila organizatorima, kao i velikom broju donatora koji su prepoznali važnost ovog događaja i izrazila veliko zadovoljstvo što se akciji priključio veliki broj mladih ljudi. Takođe, prisutnima se obratio i direktor JKP, gdin Zoran Mrdak, koji je istakao da će i ubuduće dati potrebnu logističku podršku da grad bude onakav kakav i treba da bude. Na kraju, prisutne je pozdravila direktorka Foruma MNE, gđa Elvira Hadžibegović Bubanja, koja je predstavila aktivnosti organizacije koja se, između ostaloga, već 11 godina, svojim radom trudi da zajednica bude društveno odgovorna i samim tim zdravo okruženje za mlade ljude. 

 

Na samoj akciji sadnje učestvovala su djeca iz O.Š „Savo Ilić" iz Kotora, OŠ „Veljko Drobnjaković " iz Risna, Izviđači iz Podgorice, vaterpolisti iz VK Primorac, djeca iz Resursnog centra za sluh i govor, volonteri Foruma MNE, tako da je akcija završena u rekordnom vremenskom periodu.

 

sadnjakotor;Donacije za sadnice su mogle da se uplate putem platnih terminala Europaymenta i tokom realizacije aktivnosti „Parking dan u Crnojn Gori", a akciji su se pridružile i sljedeće društveno odgovorne kompanije u Crnoj Gori kao i značajne institucije i organizacije: Daido metal, Crnogorska plovidba, Autoboka, Kotorska suvenirnica, Bar kod, Pomorski muzej, Expo Commerce, Tujko, Lučka uprava, Opština Kotor, TO Kotor, Montenegro Adventures, Dentalab Labović, Mondo Verde, Građanska alijansa, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Resursni centar za sluh i govor, Porto Montenegro, Jugopetrol, Institut za crnogorski jezik i književnost, Vaterpolo klub primorac.

 

Kao i u prethodnim akcijama, izdvajamo veliku podršku u donacijama Crnogorske komercijalne banke i Erste banke.

 

Do sada su realizovane još dvije veće akcije u Podgorici i na Cetinju, tokom kojih je zasađeno ukupno oko 160 sadnica i jedna manja akcija, u kojoj je zasađeno 20 sadnica, u dvorištu Srednje stručne škole "Ivan Uskoković".

 

Projekat Mladi za zelenu Crnu Goru se realizuje od strane NVO Forum MNE a uz finansijsku podršku Rockefeller Brothers fonda, u partnerstvu Odjeljenja za podršku Nacionalnom savjetu za održivi razvoj Ministarstva održivog razvoja i turizma i Centra za stručno obrazovanje Ministarstva prosvjete Crne Gore.

Predložite opštinu za građansku akciju sadnje

Ulcinj - 14.3%
Bar - 57.1%
Herceg Novi - 28.6%

Postavi pitanje

Galerija