Forum MNE učestvovao na Park(ing) danu u Kotoru

U petak, 19. septembra na parkingu Riva u Kotoru, s početkom u 17h, održana je manifestacija Parking Day.Cilj ove manifestacije je bio da kreativni, maštoviti i aktivni građani koji imaju hrabrosti da pošalju svoje poruke, iskažu aktivizam i podijele sa drugima solidarnost, znanje, reativnost, entuzijazam i radost; da se pokaže da postoji optimizam i građanska hrabrost, a ona se lakše pokazuje u okolonostima poput ovakve akcije.

Na parkingu Riva okupilo se preko 40 najrazličitijih inicijativa,od kojih je jedna i inicijativa Foruma MNE.Parkingday 2

Na parking mjestu 03 volonteri Foruma MNE su posjetiocima dijelili sadnice koje su dobili od JKP Zelenilo (Kotor), a, ujedno, svi zainteresovani mogli su da vide kako naši volonteri na kreativan način mogu iskoristiti reciklirani materijal . Najveći broj zainteresovanih osoba bila su djeca, koja su direktno i učestvovala u ovoj interesantnoj kreativnoj radionici, a svoje radove su mogli da zadrže što ih je dodatno podstaklo na kreativnost.

Ova aktivnost je nastavak projektnih aktivnosti koje su započele u okviru projekta Mladi za zelenu Crnu Goru, koji je finansirao Fond Braće Rokfeler, a sprovodio Forum MNE u partnerstvu sa Centorm za stručno obrazovanje i Ministarstvom održivog razvoja i turizma.