Završene info sesije o RYCO programima

U proteklih 15 dana, deset info sesija o RYCO programima za mlade je organizovano u deset crnogorskih gradova! Forum MNE sprovodi projekat “MNE stoji uz RYCO” zajedno sa OEBS misijom u Crnoj Gori, RYCO lokalnom kancelarijom, Ministarstvom finansija i Ministarstvom sporta.

Cilj info sesija je bio da učesnicima pruži pregled informacija o osnivanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih, polja u kojima djeluje, sa fokusom na prvi Poziv za projekte pod nazivom “Better region stands with you(th)” otvorenim za organizacije civilnog društva i srednje škole na Zapadnom Balkanu (Crna Gora, Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Makedonija i Srbija), kao i da pruži informacije učesnicima o drugim aktivnostima u sklopu ovog projekta.

jela 

Info sesije su održane u Nikšiću, Pljevljima, Rožajama, Beranama, Plavu, Budvi, Podgorici, Herceg Novom, Ulcinju i na Cetinju. Ovim putem želimo da se zahvalimo Centru za kulturu Ulcinj, Omladinskom kulturnom centru Herceg Novi, Omladinskom centru Podgorica, Omladinskom klubu Cetinje, Omladinskom klubu Budva, J.U. SMŠ “Bećo Bašić”, Opštini Berane, Centru za kulturu Rožaje, Omladinskom klubu Pljevlja i Kancelariji za prevenciju narkomanije Nikšić, za podršku pri organizovanju info sesija i ustupljenom prostoru za rad!

Ukoliko nijeste bili u mogućnosti da prisustvujete info sesijama, u nastavku možete naći pregled osnovnih informacija o RYCO Pozivu za projektne prijedlog! U slučaju da imate dodatnih pitanja koja se tiču Poziva za projekte, molimo vas da kontaktirate Šefa lokalne RYCO kancelarije u Crnoj Gori, gdina Edina Koljenovića putem: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Fotografije sa info sesija su dostupne na našoj Facebook stranici.

Opšti cilj RYCO Poziva za projekte je da doprinese procesu pomirenja u regionu Zapadnog Balkana kroz povećanje mobilnosti mladih, saradnje i aktivizma. Prioritetne oblasti ovog poziva su: Interkultrualni dijalog i Aktivna participacija i socijalna inkluzija. Više osnovnih informacija o Pozivu možete naći ovdje.

Vremenska linija

10. novembar 2017.  Rok za upit za objašnjenja vezana za prvi Poziv za RYCO projekte
15. november 2017. Rok za prijavljivanje

22. december 2017. Informacije o izboru projekata

Do 26. januara 2017. potpisivanje ugovora

Takođe preporučujemo FAQ stranicu sa najčešće postavljanim pitanjima i odgovima! Kompletna lista svih dokumenata vezana za ovaj poziv dostupna je ovdje

Ukoliko još uvijek tražite partnere za projekte u zemljama zapadnog Balkana, preporučujemo vam sljedeće platforme: Connecting Youth ili RYCO's Meeting Point on Facebook

Srećno svim aplikantima!