Završena prva obuka za omladinske aktiviste

Forum MNE je sproveo prvu od tri obuku za prvu generaciju od 15 omladinskih aktivista pod nazivom „Osnove omladinskog rada u zajednici i omladinske politike“.Obuka je održana u periodu 1-3. oktobra 2017. godine u omladinskom centru.

Cilj ove obuke je bio osposobljavanje za razumijevanje pojmova i stručne terminoliogije, strateških dokumenata, zakona i akcionih planova u omladinskom radu i omladinskoj politici, kao i osposobljavanje za organizaciju poslova i vođenje radne dokumentacije iz domena rada omladinskog aktiviste. Učesnici obuke su bili iz različitih crnogorskih gradova sa različitim nivoom iskustva u ovom polju, ali svakako aktivni bilo pri organizacijama ili omladinskim klubovima/omladinskom centru.

Sljedeća obuka je planirana za 22-24. oktobra, a tema je „Omladinski aktivizam“. Podsjećamo, Nacionalni savjet za obrazovanje je na sjednici održanoj 13. marta 2017. godine donio odluku o donošenju programa obrazovanja odraslih za sticanje stručne kvalifikacije Omladinski aktivista/omladinska aktivistkinja i ispitni katalog za istu stručnu kvalifikaciju.

Ovaj projekat se realizuje uz podršku Ministarstva sporta Crne Gore.obuka 800x600