Regionalni sastanak u Podgorici – Podrška inkluzivnom obrazovanju u Jugoistočnoj Evropi

U sklopu projekta Podrška inkluzivnom obrazovanju u Jugoistočnoj Evropi, u periodu od 4-5. septembra 2014, u hotelu City, u Podgorici, održaće se treći regionalni sastanak partnerskih organizacija koje rade na sprovođenju projekta u 7 zemalja: Crna Gora, Kosovo, Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Albanija i Makedonija.


Sastanak će biti fokusiran na upoznavanje s metodologijom izrade razvojnih planova škola što predstavlja i sljedeću projektnu aktivnost za škole koje su uključene u projekat.


Napomene radi, Forum MNE, od početka 2014. godine, radi sa sedam (7) škola iz tri regije u Crnoj Gori: OŠ „Mustafa Pećanin" (Rožaje), OŠ „Vuk Karadžić" (Podgorica), OŠ „Mileva Lajović Lalatović" (Nikšić), giminklu2nazija „Tanasije Pejatović" (Pljevlja), SMŠ „Bećo Bašić" (Plav), SMŠ „Ivan Goran Kovačić" (Herceg Novi) i škola za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić" (Podgorica).


Tokom juna i jula o.g. škole su, uz stručnu pomoć Foruma MNE, pripremile i predale projektni prijedlog za donaciju od Savjeta Evrope koja će im pomoći da unaprijede inkluzivnost u školi. Očekuje se da škole dobiju informaciju vezano za dodjelu granta i da, pored rada na razvojnim planovima, rade i na sprovođenju projekata u svojim školama i zajednicama sve do sredine sljedeće godine.
Ovaj regionalni projekat finansiraju Savjet Evrope i Evropska komisija.