Zasađene 93 sadnice u Park šumi Zlatica

Forum MNE je, u partnerstvu s Glavnim gradom i Zelenilom doo, realizovao veliku građansku akciju sadnje. Akcija je bila upriličena 04.12 (petak), s početkom u 11h, u Park šumi Zlatica, a otvorili su je menadžer Glavnog grada, gdin Dragutin Đeković i programska menadžerka Foruma MNE, gđa Tamara Čirgić.

Park šuma Zlatica je bogatija za 93 sadnice čempresa, crnog bora, javora, brusonecije i melije za koje su donacije dali: Crnogorska komercijalna banka ad Podgorica, Erste banka ad Podgorica, Fakultet za crnogorski jezik i književnost, Metropolis media, Crnogorski elektroprenosni sistem ad, Elektroprivreda Crne Gore, Turistička organizacija Glavnog grada Podgorice, Čelebić kompanija, Delta City, Čikom, Telemont doo, TC Bazar, Centralna banka Crne Gore, Pošta Crne Gore ad, Jugopetrol ad, Bar-kod doo, Green House doo, Cosmetics, Aerodromi Crne Gore ad i Dormeo.

Kao i u prethodnim akcijama, izdvajamo veliku podršku u donacijama Crnogorske komercijalne banke i Erste banke.  Svi donatori su, učešćem u akciji, dali doprinos promociji društveno odgovornog poslovanja, građanskog aktivizma i važnosti zaštite životne sredine.

Kao i dosadašnje akcije, i ovu je obilježilo veliko učešće mladih ljudi iz sljedećih škola: JU OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“, JU OŠ „Vuk Karadžić“, JU OŠ „Dragiša Ivanović“, JU srednja stručna škola „Ivan Uskoković“ i JU srednja stručna škola „Spasoje Raspopović“.

Pored akcije sadnje, upriličen i zabavno-edukativni program koji je mladim ljudima pružio priliku da se oprobaju u igranju društvenih igara s predstavnicima Brljoka!, da uče tehniku dekupaža, da oslikavaju postojeće i nove klupe u parku i da uče tehniku efektivnog korišćenja materijala iz prirode kako bi se napravili ukrasni predmeti.

Akcija se realizuje već sedmi put u Crnoj Gori, a u sklopu projekta Mladi za zelenu Crni Goru, koji podržava Fondacija braće Rokfeler. Svake godine se organizuju 2 građanske akcije sadnje – jesenja i proljećna.