Dokumentarac u sklopu hip hop projekta 'Next Level'

Na sljedećem linku https://www.youtube.com/watch?v=dFiO2XNu_c4 možete naći dokumentarac objedinjuje rezultate projekta "Next Level".

U septembru 2014. godine je u Podgorici i Nikšiću održan međunarodni hip hop projekat Next Level. Program je organizovala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, zajedno sa lokalnim partnerima - Forumom MNE, Centrom za romske inicijative, NVO Alternativna kultura i  plesnim klubom “Matrix”.

Tim programa “Next Level” koji je došao u Crnu Goru činili su Dj Plain View (bitmejker), Mahogany Jones (MC), Marc Mista B (DJ), Deena “Snapshot” Clemente i Wandee ”Wandeepop” Candelario (plesačice). Timu se pridružio i menadžer Paul Rockower, kamerman Jennifer Blair i programski direktor dr Mark Katz.   

Tim je posjetio osnovnu školu “Božidar Vuković Podgoričanin” na Koniku i tamo je, između ostalog, radio s djecom iz romske i egipćanske zajednice, a dan kasnije je sproveo i radionicu sa članovima plesnog kluba “Matrix” u Nikšiću i na kraju imao javno izvođenje u muzičkoj školi "Dara Čokorilo"

Program promoviše međusobno razumijevanje i prevazilaženje konflikata i daje podršku profesionalnom razvoju umjetnika.

Tokom 2015. godine se očekuje nastavak aktivnosti u ovom polju u Podgorici zbog potrebe, ali i velikog interesovanja i motivacije uključenih mladih ljudi.